100+ Hard riddles to test your mental acuity

Hard riddles: Take your problem-solving skills to the next level with our collection of 100 hard riddles. These challenging puzzles are sure to keep you entertained and engaged for hours as you work to figure out the answers. From logic riddles to wordplay, our selection has something for everyone. See just how smart you are with this giant collection of hard riddles.

Updated: 02-01-2026

Stomach is empty-Hard Riddle

16. Riddles
How many bananas can you eat if your stomach is empty?
    • Answer: Just one—after that, your stomach's not empty anymore.

Desert dead alive-Hard Riddle

17. Riddles
Mike and Pat are in a desert. They both have packs on. Pat is dead. Mike, who is alive, has his pack open. Pat has his pack closed. What is in the packs?
    • Answer: Parachutes.

Insect Names-Hard Riddle

21. Riddles
It is an insect, and the first part of its name is the name of another insect. What is it?
    • Answer: Beetle.

I Always Play-Hard Riddle

22. Riddles
Through wind and rain I always play, I roam the earth, yet here I stay, I crumble stones, and fire cannot burn me; Yet I am soft- you can gouge me with your hand.
    • Answer: Ocean

Ghost lurking-Hard Riddle

25. Riddles
Who lives in a house with one bedroom, 50 hallways, and ghosts lurking everywhere?
    • Answer: Pacman.

Bus driver on one-way - Hard Riddle

28. Riddles
A bus driver goes the wrong way on a one-way street. He passes the cops, but they don't stop him. Why?
    • Answer: He was walking.

Sara's children-Hard Riddle

29. Riddles
Sara has four daughters, and each of her daughters has a brother. How many children does Sara have?
    • Answer: Five each daughter has the same brother.

Dirt in hole-Hard Riddle

30. Riddles
How much dirt is in a hole that's two feet by three feet?
    • Answer: None, it's a hole.