MindYourLogic

40+ Riddles for kids to boost their IQ | MindYourLogic Riddles


Here are 40+ riddles for kids! Are you looking for a fun way to challenge your child’s brain? These 40  riddles for kids are perfect! These riddles for kids  are great for keeping kids entertained and thinking, Whether you're on a road trip or at home, these 40 riddles will entertain and challenge kids. Ready to solve them? Let’s dive in!

riddles for kids

1. What has legs but doesn’t walk? 

Answer: A chair.

 

2. What goes up but never comes down? 

Answer: Your age.

 

3. What has a neck but no head? 

Answer: A bottle.

 

4. What has hands and a face, but can’t hold anything or smile?

Answer: A clock.

 

5. How many months of the year have 28 days?

Answer: All of them! Every month has *at least* 28 days.

 

English riddle ad - 1

 

6. What gets wet as it dries?

Answer: A towel.

 

7. What 2 things can you never eat for breakfast?

Answer: Lunch and dinner.

 

8. What comes down but never goes up?

Answer: Rain.

 

9. What has many rings but no fingers?

Answer: A telephone.

 

10. I’m the father of fruits. What am I?

Answer: A papa-ya.

 

English riddle ad - 2

 

11. I jump when I walk and sit when I stand. What am I?

Answer: Kangaroo.

 

12. What has a head and a tail but no body?

Answer:  A coin.

 

13. I am a bird, I am a fruit and I am a person. What am I?

Answer: Kiwi.

 

14. What has a thumb and four fingers but is not alive?

Answer:  A glove

 

15. What has legs but can’t walk? 

Answer: A table

 

English riddle ad - 3

 

16. What can fill a room but takes up no space?

Answer: Light

 

17. What's bright orange with green on top?

Answer: A carrot.

 

18. What has no beginning, end or middle?

Answer: A doughnut.

 

19. What can run but cannot walk?

Answer: Water.

 

20. What has one eye but can’t see?

Answer: A needle.

 

English riddle ad - 1

 

21. What goes up and down but doesn’t move?

Answer: A staircase

 

22. What has many teeth but can’t bite?

Answer: Comb

 

23. What can kids make but never see?

Answer: Noise.

 

24. What goes z to a?

Answer: Zebra.

 

25. I’m taller when I’m young, shorter when I’m old. What am I?

Answer: A candle 

 

English riddle ad - 2

 

26. What is always coming but never arrives?

Answer: Tomorrow.

 

27. What has 88 keys?

Answer: The Piano. 

 

28. What has lots of eyes, but can’t see? 

Answer: A potato

 

29. What has no life but can still die? 

Answer: Battery

 

30. What can be cracked, made, told, and played?

Answer: A joke.

 

English riddle ad - 1

 

31. What starts with T, ends with T, and has T inside it?

Answer: A teapot.

 

32. The more you take, the more you leave behind. What am I? 

Answer: Footsteps

 

33. What has ears but cannot hear? 

Answer: A cornfield

 

34. What is always in the past but never in the future?

Answer: Memory.

 

35.What kind of tree fits in your hand?

Answer: A palm tree!

 

 


daily riddles

50-plus-gk-riddles-to-challenge-your-knowledge
Palak Chhabriya 2026-04-16

50+ GK Riddles to Challenge Your Knowledge

Test your knowledge with 50+ GK riddles that challenge your understanding of history, science, and t...

30-plus-ghost-riddles-that-will-haunt-your-mind
Palak Chhabriya 2026-04-15

30+ Ghost Riddles That Will Haunt Your Mind

Enter a world of mystery with 30+ ghost riddles that are spooky, tricky, and fun. Test your brain wi...

30-plus-paheli-in-english-to-boost-logic-and-thinking-ability
Palak Chhabriya 2026-04-13

30+ Paheli in English to Boost Logic & Thinking Ability

Explore 30+ Paheli in English to boost your logic and thinking ability. Challenge your mind with cre...

30-plus-viral-riddles-for-daily-brain-exersise
Palak Chhabriya 2026-04-13

30+Viral Riddles for Daily Brain Exercise

Looking for viral riddles? Explore 30+ viral riddles for daily brain exercise that are fun, tricky, ...

25-plus-long-riddles-with-answers-to-challenge-your-brain
Palak chhabriya 2026-04-09

25+ Long Riddles with Answers to Challenge Your Brain

25+ long riddles with answers that challenge your brain and improve logical thinking. Enjoy these st...