Short riddles to sharpen your wits.

Let's find out some cool riddles that'll make you smart!

Are you one of those kinds who doesn’t like things the boring way? Or the kind that whenever forced to become a part of conversations, doesn’t really know what to say? Well, if you are any of these kinds, we present you this set of 12 short riddles!

We can all get better at being clever. And it’s worth trying because it sheds new light on old ideas. Plus, it makes life less boring and more fun for you and others. And riddles can help you with just that!

A riddle is a statement or question or phrase having a double or veiled meaning, put forth as a puzzle to be solved. They are basically questions that have been intentionally phrased in a way that ascertain clever and witty answers.

They can be fun to ask your friends or family at a dinner table. The trick is to let them squirm a little bit thinking of the possible answers before eventually letting them know the answer! 

These 12 short riddles are intelligently clever and humorous. You can probably assume the answer is a play on words, or a something equally cheeky. Great fun to use as an icebreaker. And not to forget, sharpen your wits.

So, let's directly jump to the fun part, shall we? See how many of these 12 short riddles could you answer!

1.   What kind of coat is always wet when you put it on?
Answer: A coat of paint.
This icebreaker riddle doubles as a word riddle, which will force everyone to think a little outside-the-box.

2.  Which letter of the alphabet has the most water?
Answer: The letter C.
We love this riddle for work because it involves serious wordplay, yet the answer is pretty obvious.

3.  If Apple made a car, what would be missing?
Answer: Windows.
This short riddle is simple, fun, and fairly easy. It’s specific enough that there really is one right answer.

4.  What do you call two witches who live together?
Answer: Broomates.
Yet another riddle. This one isn’t incredibly hard, but it’s also not the easiest.

5.  What happens when frogs park illegally?
Answer: They get toad.

Hey, sometimes truth is truth, so we might as well laugh at it

6.  You’re in a race and you pass the person in second place. What place are you in now?
Answer: Second place.
This funny riddle is a bit of a trick — and who doesn’t like tricks?

7.  What makes you, young?
Answer: Adding the letters "ng".
Because it makes sense but isn’t super obvious.

8.  How can a man go 8 days without sleep?
Answer: He only sleeps at night!
This short riddle is meant to be instantly understood. Sometimes those in-your-face-obvious riddles are the most interesting and the easiest to second guess.

9.   What invention lets you look right through a wall?
Answer: A window!
Sometimes the most obvious riddles are the most elusive.

10.   I am neither a guest or a trespasser be, to this place I belong, it belongs also to me.
Answer: Home.
The clue that you are looking for is in the detail. This riddle is a toughie, but wood might lead you to figure it out.

11.   What kind of murderer is full of fiber?
Answer: A cereal killer.
This hard riddle is cleverly worded. That’s the fun part.

12.   Why did the skeleton not go to the party?
Answer: Because he had no body to go with. 
For those who love a healthy dose of sarcasm, this funny riddle is sure to satisfy.

While these riddles are short and easy to keep in mind, they can also be great to start the conversations or even keep the conversation going. They are wit to keep your brain sharp and are a great dose of fun. 
So next time you go to that get together with friends, cousins or coworkers, these riddles might make your good time a little more fun!