Example GIF

100+ Brainteasers with answers for kids and adults

Brainteasers with Answers - "Challenge your brain and improve your problem-solving skills with our collection of brainteasers. From logic puzzles to wordplay, our brainteasers will keep you entertained and engaged for hours. Whether you're a student looking to boost your grades or an adult looking to keep your mind sharp, our brainteasers have something for everyone. Test your mental aptitude and see just how clever you are with our challenging and fun collection of brainteasers."

Woman shot- Brain Teasers

2. Riddles
A woman was shot, drowned, and hanged because of a crime. Did she commit the crime?
    • Answer: No, she was framed. The woman was in a photo
English riddle ad - 1

A man and a photograph-Brain Teasers

4. Riddles
A man is looking at a photograph of someone. His friend asks who it is. The man replies, “Brothers and sisters, I have none. But that man’s father is my father’s son.” Who was in the photograph?
    • Answer: His son.

Job polish and herb-Brain Teasers

5. Riddles
What is special about these words: job, polish, herb?
    • Answer: They are pronounced differently when the first letter is capitalized.

Forest Left Home Running-Brain Teasers

6. Riddles
Forrest left home running. He ran a ways and then turned left, ran the same distance and turned left again, ran the same distance and turned left again. When he got home, there were two masked men. Who were they?
    • Answer: The catcher and the umpire.
English riddle ad - 1
English riddle ad - 2

What do you throw out-Brain Teasers

10. Riddles
What do you throw out when you want to use it, but take in when you don’t want to use it?
    • Answer: An anchor

Monkey Squirrel Bird Racing-Brain Teasers

11. Riddles
A monkey, a squirrel, and a bird are racing to the top of a coconut tree. Who will get the banana first: the monkey, the squirrel, or the bird?
    • Answer: None of them, because you can’t get a banana from a coconut tree.

Man and river-Brain Teasers

12. Riddles
A man stands on one side of a river, his dog on the other. The man calls his dog, who immediately crosses the river without getting wet and without using a bridge or a boat. How did the dog do it?
    • Answer: The river was frozen
English riddle ad - 2

What is the word-Brain Teasers

13. Riddles
There is a word in the English language in which the first two letters signify a male, the first three letters signify a female, the first four signify a great man, and the whole word, is a great woman. What is the word?
    • Answer: Heroine

Two coins-Brain Teasers

14. Riddles
In my hand I have two coins that are newly minted. Together, they total 30 cents. One isn’t a nickel. What are the coins? 
    • Answer: A quarter and a nickel
English riddle ad - 3