100+ Hard riddles to test your mental acuity

Hard riddles: Take your problem-solving skills to the next level with our collection of 100 hard riddles. These challenging puzzles are sure to keep you entertained and engaged for hours as you work to figure out the answers. From logic riddles to wordplay, our selection has something for everyone. See just how smart you are with this giant collection of hard riddles.

Pencil on the floor-Hard Riddle

2. Riddles
How can you put a pencil on the floor where no one can jump over it?
    • Answer: Put it by the wall in the corner.

Stand Behind Your Father-Hard Riddle

3. Riddles
How can you physically stand behind your father while he is standing behind you?
    • Answer: You are standing back-to-back with your father.

House of wood - Hard Riddle

4. Riddles
A house of wood in a hidden place. Built without nails or glue. High above the earthen ground It holds pale gems of blue.
    • Answer: Nest

Drive Men Mad-Hard Riddle

5. Riddles
I drive men mad for love of me, easily beaten, never free.
    • Answer: Gold

Tail feathers-Hard Riddle

7. Riddles
Why do ducks have tail feathers?
    • Answer: To cover its buttquack.

Two Sons in Car-Hard Riddle

8. Riddles
Two fathers and two sons are in a car, yet there are only three people in the car. How?
    • Answer: They are grandfather, father, and son

Five vowels-Hard Riddle

9. Riddles
What word in the English language uses all five vowels plus Y in alphabetical order, and uses each only once?
    • Answer: Facetiously

Many brothers and sisters-Hard Riddle

10. Riddles
A girl has as many brothers and sisters, but each brother has only half as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there in the family?
    • Answer: Four sisters and three brothers.

Five-letter word-Hard Riddle

12. Riddles
What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it?
    • Answer: Short (add two letter  e and r it becomes "Shorter")

Stomach is empty-Hard Riddle

15. Riddles
How many bananas can you eat if your stomach is empty?
    • Answer: Just one—after that, your stomach's not empty anymore.