100+ Hard riddles to test your mental acuity

Hard riddles: Take your problem-solving skills to the next level with our collection of 100 hard riddles. These challenging puzzles are sure to keep you entertained and engaged for hours as you work to figure out the answers. From logic riddles to wordplay, our selection has something for everyone. See just how smart you are with this giant collection of hard riddles.

Updated: 02-01-2026

Two Sons in Car-Hard Riddle

31. Riddles
Two fathers and two sons are in a car, yet there are only three people in the car. How?
    • Answer: They are grandfather, father, and son

Scratch head-Hard Riddle

32. Riddles
Take one out and scratch my head I am now black but once was red.
    • Answer: Match

22nd and 24th presidents of the USA-Hard Riddle

33. Riddles
The 22nd and 24th presidents of the United States of America had the same parents but were not brothers. How can this be possible?
    • Answer: They were the same man, Grover Cleveland

What Always Runs-Hard Riddle

34. Riddles
What runs, but never walks. Murmurs, but never talks. Has a bed, but never sleeps. And has a mouth, but never eats?
    • Answer: A river

Match Kerosene lamp Candle-Hard Riddle

35. Riddles
You walk into a room that contains a match, a kerosene lamp, a candle, and a fireplace. What would you light first?
    • Answer: The match

Jared's father-Hard Riddle

36. Riddles
 Jared's father has three sons, Snap, Crackle and?
    • Answer: Jared

How do you escape-Hard Riddle

37. Riddles
Imagine you are deserted on an island lighted up with fire. You have no bucket so you cannot use the seawater. How do you escape?
    • Answer: Just stop imagining.

Synonyms and Antonyms -Hard Riddle

38. Riddles
What is the only English word, with two synonyms that are antonyms of each other?
    • Answer: Cleave

Voiceless it cries-Hard Riddle

39. Riddles
Voiceless it cries, wingless flutters, toothless bites, mouthless mutters.
    • Answer: The wind.

Prom Crime-Hard Riddle

41. Riddles
Did you hear about the boy who went to his senior prom dressed in a t-shirt and jeans. He was arrested by the fashion police. What was he charged with?
    • Answer: Tux evasion.

Never gets dirty - Hard Riddle

42. Riddles
What spends all the time on the floor but never gets dirty?
    • Answer: Your shadow.

Black Red and White-Hard Riddle

43. Riddles
What's black when you get it, red when you use it, and white when you're all through with it?
    • Answer: Charcoal.

Uncle's Sister - Hard Riddle

45. Riddles
If your uncle's sister is not your aunt, what relation is she to you?
    • Answer: Your mother